headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Mexico, Guatemala & Belize rondreis 2: uitgebreide Mundo Maya reis ‘compleet’

Cancun – Chichen Itza – Merida – Palenque – San Cristobal de las Casas – Panajachel – Antigua – Flores – San Ignacio – Caye Caulker – Playa del Carmen – Cancun

23 dagen, 22 nachten

Prijs vanaf € 1519,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd

Tijdens deze rondreis per openbaar vervoer ga je vanuit Cancun via Chichen Itza naar de stad Mérida. Een stad met een ontspannen sfeer en mooie koloniale gebouwen. Hierna reis je naar Palenque, aan de rand van de jungle, met de prachtige Maya ruïnes. Van de ruïnes ga je via de Agua Azul watervallen naar de indianenmarkt in San Cristobal de las Casas. Hier kun je vele fantastische excursies maken! In Panajachel kun je genieten van de mooie natuur en het indrukwekkende meer van Atitlan en in Antigua  kun je de bijzondere sfeer voelen als je rondwandelt in de gerestaureerde stad met haar prachtige gekleurde koloniale huizen.

 

Hierna reis je door naar Flores, een stadje in het meer van Peten, in het noorden van Guatemala. Flores vormt een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de ruïnes van Tikal. Vervolgens reis je naar San Ignacio in Belize, vanuit dit gemoedelijke dorpje in de jungle zijn er vele avontuurlijke excursies te maken. Duiken en snorkelen doe je op Caye Caulker en relaxen in Playa del Carmen.


Dag 1: vertrek Amsterdam en aankomst in Cancun, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Cancun
Dag 3: per lijnbus naar Mérida, onderweg bezoek Chichén Itzá
Dag 4: vrije dag in Mérida
Dag 5: per lijnbus naar Palenque
Dag 6: vrije dag in Palenque
Dag 7: transfer via Agua Azul naar San Cristobal de las Casas
Dag 8: vrije dag in San Cristobal de las Casas
Dag 9: transfer per bus en taxi (ca. 9 uur) naar Panajachel (Guatemala)
Dag 10: vrije dag in Panajachel
Dag 11: transfer per shuttlebus (seat in, ca. 2,5 uur) naar Antigua
Dag 12: vrije dag in Antigua
Dag 13: transfer naar Guatemala Stad, per lijnbus naar Flores
Dag 14: vrije dag in Flores
Dag 15: per lijnbus naar San Ignacio (Belize)
Dag 16: vrije dag in San Ignacio
Dag 17: privé-transfer naar Belize Stad, per ferry (ter plaatse regelen) naar Caye Caulker
Dag 18 : vrije dag in Caye Caulker
Dag 19: per ferry naar Chetumal (Mexico), per lijnbus naar Playa del Carmen
Dag 20 en 21: vrije dagen in Playa del Carmen
Dag 22: transfer naar luchthaven Cancun, einde rondreis
Dag 23: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1519,- p.p.

Inbegrepen: 21 hotelovernachtingen op basis van logies, transfers zoals aangegeven in het programma, retour transfer Flores – Tikal – Flores, privé-transfer van San Ignacio naar Belize Stad, vervoer per  lijnbus volgens programma, ferry van Caye Caulker naar Chetumal en praktische reisinformatie met tips voor onderweg

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfers hotel-busstation, ferry naar Caye Caulker, maaltijden, entreegelden (Tikal ca. 20 Usd p.p.), fooien, excursies en persoonlijke uitgaven

 

NB: in Semana Santa (rond Pasen) en in de periode rond kerst en oud & nieuw kunnen toeslagen van toepassing zijn op de hotels

 

Tip vervoer: Op dag 17 reis je eerst per privé-transfer van San Ignacio naar Belize-Stad. Daarna reis je op eigen gelegenheid door naar Caye Caulker. De makkelijkste manier om naar Caye Caulker te reizen is de ferry vanuit Belize-Stad. Midden in Belize-Stad is de Water Taxi Terminal, het kaartje koop je eenvoudig ter plekke en kost ca. 10 USD, de ferry gaat ongeveer om het uur en doet er zo’n 45 minuten over.

Tijdens je rondreis door Mexico, Guatemala en Belize verblijf je in sfeervolle, soms typisch Mexicaanse accommodaties, die zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent zijn uitgezocht. Waar mogelijk verblijf je in het centrum van de stad, soms in een oud koloniaal gebouw dat tot hotel is omgebouwd.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Mexico en onze hotels in Guatemala en Belize.

 

Chichicastenango dagexcursie, vanuit Antigua of Panajachel

Prijs € 48,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala excursie, Chichicastenango

Elke donderdag en zondag wordt er een grote markt gehouden in het op 2.000 meter hoogte gelegen dorpje Chichicastenango, een must bij een bezoek aan Guatemala! (meer…)

Tikal dagexcursie, vanuit Flores

Prijs € 21,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala excursie, Tikal, groep

Flores is een rustig dorp in het meer van Peten en is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes van Tikal, volgens velen het mooiste Mayaruïne-complex van Midden Amerika. (meer…)

Cave tubing bij Jaguar Paw, vanuit San Ignacio

Prijs € 160,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Belize-excursie San Ignacio Cave tubing

Een ongelooflijk avontuurlijke ervaring! Na een wandeling van 45 minuten door de jungle stap je met de grote rubberen band (‘tube’) de rivier in. (meer…)

Actun Tunichil Muknal, vanuit San Ignacio

Prijs € 160,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Belize-excursie Actun Tunichil Muknal

Dit is zonder twijfel de meest indrukwekkende excursie die je in Belize kunt doen! Je reist eerst naar het Tapir Mountain Nature Reserve. Hier wandel je in circa 45 minuten door diverse riviertjes naar de ingang van de grot. (meer…)

Tikal dagexcursie, vanuit San Ignacio

Prijs € 216,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala excursie naar Tikal

Tikal is volgens velen het mooiste Mayaruïne-complex van Midden Amerika. De tempels van Tikal liggen midden in de jungle waardoor je altijd wel een aantal tropische dieren tegen kunt komen. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam en aankomst in Cancun, transfer naar je hotel
Op de luchthaven staat de chauffeur klaar om je naar je hotel in Cancun te brengen. Misschien kun je nog wat van de stad bekijken, afhankelijk van je aankomsttijd.

 

Dag 2: vrije dag in Cancun
Verken vandaag het centrum van Cancun of neem een taxi of de bus naar de lange Kukulkan boulevard waar alle strandhotels zich bevinden. Geniet van de prachtig blauwe zee en het stralend witte strand.

 

Dag 3: per lijnbus naar Mérida, onderweg bezoek Chichén Itzá
Vanuit Cancun ga je per lijnbus naar Chichén Itzá (ca. 3 uur rijden). Zo’n 1000 jaar geleden was dit een belangrijke Mayastad. De bekendste ruïne is de Kukulcan piramide. Na je bezoek aan de ruïnes van Chichén Itzá ga je weer per lijnbus door naar Mérida (ca. 2,5 uur rijden).Mérida staat bekend om de vele koloniale gebouwen en heeft een prettige en ontspannen sfeer! Wandel lekker rond (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa’) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

 

Dag 4: vrije dag in Mérida
Een echte aanrader voor vandaag is een bezoek aan de flamingo’s bij Celestun, op een kleine 100 km ten westen van Mérida. Dit vissersplaatsje hoort bij een beschermd natuurgebied. Je kunt een boottocht maken en daarna heerlijk vis eten op het prachtige strand.  Ook een excursie naar de Maya Ruïnes van Uxmal & Kabah is een aanrader. Uxmal is een indrukwekkende Maya stad met de ‘Piramide van de Tovenaar’ en het ‘Gouverneurs Paleis’. Deze gebouwen staan bekend als de mooiste voorbeelden van de Maya bouwstijl Puuc.Kijk bij de excursies op de Mexico website voor de beschrijving en prijzen van deze excursies. Je overnacht weer in Mérida.

 

Dag 5: per lijnbus naar Palenque
Na het ontbijt zit je ongeveer 5 uur in de lijnbus naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers sfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je lekker kunt bijkomen van de busrit.

 

Dag 6: vrije dag in Palenque
Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide…

 

Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! Ook de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul zijn een aanrader, hier kun je een verfrissende duik nemen in het koele water. Kijk bij de excursies op de Mexico website voor de beschrijving en prijzen van deze excursies. Je overnacht weer in Palenque.

 

Dag 7: transfer via Agua Azul naar San Cristobal de las Casas
Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar San Cristobal. De eerste stop zijn de Agua Azul watervallen. Doe je zwemkleding aan voor een frisse duik en maak mooie foto’s van de watervallen en de omgeving. Hierna reis je verder naar de gezellige indianenstad San Cristobal de las Casas. San Cristobal ligt hoger dan de andere plaatsen die je tijdens je rondreis bezoekt, waardoor het (vooral ’s avonds) een stuk koeler is. Je kunt vandaag allekker rondslenteren in het sfeervolle centrum; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden. Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen.

 

Dag 8: vrije dag in San Cristobal de las Casas
Wandel vandaag bijvoorbeeld naar de kleurrijke indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien! Vanuit San Cristobal biedt OutSight twee leuke excursies aan; wat dacht je van een boottocht door de indrukwekkende Sumidero Canyon of een bezoek aan de Indiaanse dorpen in de omgeving van San Cristobal de las Casas? De beschrijving en prijzen van deze excursies vind je bij de excursies op de Mexico website.

 

Dag 9: transfer per bus en taxi (ca. 9 uur) naar Panajachel (Guatemala)
Vanmorgen word je opgehaald voor de reis naar Guatemala. Na een lange dag reizen kom je aan in Panajachel, gelegen aan het indrukwekkende meer van Atitlan. Dit meer ligt op 1500 meter hoogte in de bergen en het helderblauwe water vormt een prachtig spiegel voor de op de achtergrond liggende vulkanen.

 

Dag 10: vrije dag in Panajachel
Vandaag heb je een vrije dag in Panajachel. Geniet van al het moois om je heen! Maak bijvoorbeeld een boottocht over het meer naar één van de twaalf indianendorpen (genoemd naar de 12 apostelen) die rond het meer liggen. Ook is het mogelijk om een dagexcursie te maken naar het op 2000 meter hoogte gelegen Chichicastenango. ‘Chichi’ is een ‘must’ bij een bezoek aan Guatemala!

 

De aparte manier waarop hier het Indiaanse geloof vermengd wordt met het katholicisme is zeer bijzonder. Elke donderdag en zondag wordt hier een grote markt gehouden waarbij indianen uit de omliggende dorpen naar ‘Chichi’ komen om hun waren te verkopen. Er wordt veel gelachen en afdingen is hier een echte sport. Kijk hierboven in het tabblad excursies voor een beschrijving en de prijzen van deze excursies.

 

Dag 11: transfer per shuttlebus (seat in, ca. 2,5 uur) naar Antigua
Na twee overnachtingen in ‘Pana’ reis je door naar de prachtige koloniale stad Antigua. Als je deze transfer  op een donderdag of zondag maakt, is het ook mogelijk via Chichicastenango te reizen en de markt te bezoeken.

 

Dag 12: vrije dag in Antigua
Je hebt de hele dag om Antigua te ontdekken. Deze schilderachtige oude hoofdstad van Guatemala is één van de mooiste steden in Midden Amerika. Het staat niet voor niets op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO! De stad ligt in een schitterende vallei, omringd door drie vulkanen. Antigua kun je het best te voet verkennen. Alles ligt dicht bij elkaar en lopend door de met kinderkopjes geplaveide straten voel je je in Antigua meteen thuis.

 

Het merendeel van de stad is gerestaureerd en de prachtige gekleurde koloniale huizen en kerken roepen een bijzondere sfeer op. Zin in wat meer actie? Kies dan voor een van de leuke excursies die OutSight in Antigua aanbiedt! Wat denkje bijvoorbeeld van de beklimming van de nog actieve Pacaya vulkaan of een bezoekje aan de niños van Guatemala? De mogleijkheden en prijzen vind je in het tabblad excursies bovenaan deze pagina.

 

Dag 13: transfer naar Guatemala Stad, lijnbus  naar Flores
Vroeg in de ochtend vertrek je per transfer naar Guatemala Stad, waar je op de lijnbus stapt naar Flores (ca. 12 uur totaal). Flores is een stadje in de Peten, in het noorden van Guatemala. Het ligt op een eiland in het meer van Peten en vormt een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de ruïnes van Tikal. Het is een hele reis vandaag, maar ook een ervaring om nooit te vergeten! Je overnacht in een hotel in Flores.

 

Dag 14: bezoek aan Tikal, overnachting in Flores
Vanuit Flores reis je in ongeveer een uur per transfer naar Tikal. Deze in de jungle gelegen ruïne is niet alleen de belangrijkste archeologische bezienswaardigheid van het land, ook heb je hier de mogelijkheid om door een prachtig stuk tropisch regenwoud te lopen. Tikal is volgens velen het mooiste Mayaruïne-complex van Midden Amerika. De tempels van Tikal liggen midden in de jungle waardoor je altijd wel een aantal tropische dieren tegen kunt komen; papegaaien, toekans, spinapen, neusberen en soms een tarantula…

 

Voor een ontmoeting met een jaguar zul je wat meer geluk moeten hebben. Het is een aanrader om ‘s morgens heel vroeg één van de hoge tempels te beklimmen en dan langzaam de zon te zien opkomen boven de benevelde jungle van het regenwoud. Het gekrijs van de papegaaien, de om je oren vliegende tucans en de prachtige uitzichten maken dit tot een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de dag reis je weer terug naar je hotel in Flores.

 

Dag 15: per lijnbus naar San Ignacio (Belize)
Vandaag ga je per bus (ca. 3 uur) naar San Ignacio in Belize. Dit gemoedelijke dorpje is het bruisende centrum voor vele verschillende avontuurlijke activiteiten die je hier kunt doen. Ondanks de ligging midden in de jungle vind je hier vele bars en restaurant, dus je zult je zowel overdag als ‘s avonds hier niet vervelen!

 

Dag 16: vrije dag in San Ignacio
Op deze dag heb je tijd om, helemaal naar eigen inzicht, de omgeving van San Ignacio verkennen. Alles kan, niets moet. Wij bieden een aantal zeer avontuurlijke excursies aan, hier in het tabblad excursies hierboven! Zo kun je op de rivier kanoën of ‘tuben’ op een grote rubberen binnenband, langs glooiende heuvels met tropische begroeiing langs mysterieuze grotten waar je zo naar binnen kunt varen. Vlakbij het dorpje zelf liggen de Maya tempels van Xunantunich, om hier te komen moet je eerst met een ferry de rivier over.

 

Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van Xunantunich is ‘El Castillo’, een indrukwekkende tempel bovenop een heuvel met een prachtig uitzicht over de boomtoppen van de jungle. OutSight kan vanuit San Ignacio een avontuurlijke cave tubing excursie aanbieden en de Actun Tunichil Muknal (ATM) excursie, waarbij je al zwemmend en wandelend door grotten op zoek gaat naar Maya overblijfselen. Kijk hierboven in het tabblad excursies voor de mogelijkheden!

 

Dag 17: privé-transfer naar Belize Stad, per ferry naar Caye Caulker
Per privé-transfer (ca. 1 ½ uur) reis je vandaag naar Belize Stad, waar je eenvoudig een kaartje koopt voor de ferry naar Caye Caulker voor ca. 10 Usd. Middenin Belize Stad is de Water Taxi Terminal en de tocht op het water zal zo’n 45 minuten duren. Je komt dan aan bij de pier, welke middenin het centrum van het eiland ligt. Je kunt gemakkelijk van de pier naar je hotel lopen, maar als je wilt kun je een taxi nemen (golfkarretje).

 

Misschien kun je nog even een duik nemen in het water, en anders zijn er genoeg gezellig plekken om lekker te ontspannen. ’s Avonds wordt de muziek aangezet en kun je dansen en drinken tot in de kleine uurtjes als je dat wilt. Het eiland heeft geen echt strand, maar er zijn over pieren en plekjes onder palmbomen om heerlijk te relaxen met een biertje in een koele zeebries.

 

Dag 18 : vrije dagen Caye Caulker
Geniet van de relaxte sfeer, de zon en het azuurblauwe water van de Cariben! Niets moet, maar als je zin hebt om iets meer te doen dan alleen maar luieren, zijn er voldoende mogelijkheden. Caye Caulker maakt onderdeel uit van het op één na grootste barrièrerif van de wereld: het Belize Barrière Rif. Dit rif bestaat uit een heleboel eilandjes waarvan enkele iets groter en bewoond zijn. Deze eilanden worden ter plaatse Cayes genoemd. De meeste Cayes, zoals Caye Caulker, hebben weinig strand maar zijn wel paradijselijk en dus een heerlijke plek om te relaxen.

 

De belangrijkste sporten op Caye Caulker zijn natuurlijk snorkelen en duiken, in de directe omgeving van het eiland zijn vele unieke plekjes te vinden. Ook voor ervaren duikers zijn er voldoende uitdagingen zoals bv. Hol Chan Area en de wereldberoemde Blue Hole, een van de meest beroemde duikplekken ter wereld!

 

Dag 19: per ferry naar Chetumal (Mexico), per lijnbus naar Playa del Carmen
De ferry brengt je vandaag naar Chetumal in Mexico (ca. 2 uur varen, incl. grensformaliteiten ca. 3 tot 4 uur). Hier neem je de lijnbus naar Playa del Carmen (ca. 4 uur). Na aankomst kun je gemakkelijk zelf een taxi nemen naar je hotel in het centrum van ‘Playa’.

 

Dag 20 en 21: vrije dagen in Playa del Carmen
Deze dagen kan je lekker bijkomen van het (vele) reizen. Playa del Carmen iseen gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Het is een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren! Geniet van het levendige strand. Heb je toch nog zin om op pad te gaan? De kust is in deze omgeving prachtig en je kunt vanuit Playa del Carmen eenvoudig hele mooie trips maken!

 

Dag 22: transfer naar luchthaven Cancun, einde rondreis
De rondreis is helaas ten einde. Je wordt vandaag naar de luchthaven van Cancun gebracht voor je vlucht naar huis.

 

Dag 23: aankomst vlucht Amsterdam

Prijs vanaf € 1519,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 11 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider