headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Guatemala en Belize rondreis: indianen-dorpjes, jungle en de Caribische kust

Antigua - Panajachel - San Jorge la Laguna - Panajachel - Chichicastenango - Antigua - Lanquin - Flores - Tikal - Flores - San Ignacio - Placencia - Caye Caulker

20 dagen, 19 nachten

Prijs vanaf € 1509,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala rondreis

Tijdens deze avontuurlijke rondreis bezoek je Guatemala en Belize; een reis langs indianendorpjes, door donkergroene jungle, via kleurrijke markten naar het helderblauwe water van de Caribische kust!

 

Deze rondreis start in Antigua, een gezellig gerestaureerde stad met prachtige gekleurde koloniale huizen. Daarna reis je naar Panajachel aan het meer van Atitlan en naar San Jorge la Laguna om een nachtje bij een indianenfamilie thuis te slapen! Vanuit Antigua reis je dan verder per shuttlebus naar het plaatsje Lanquin. Hierna reis je door naar Flores, een stadje op een eiland in het meer van Peten, in het noorden van Guatemala, middenin de jungle. Flores vormt een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de unieke ruïnes van Tikal. Dan ga je naar San Ignacio in Belize, vanuit dit gemoedelijke dorpje in de jungle zijn er vele avontuurlijke excursies te maken.

 

Vanuit de jungle reis je naar Placencia aan de Caribische kust, aan het uiteinde van een lang schiereiland, met aan de ene kant de prachtig blauwe zee en aan de andere kant een laguna. Het strand is hier werkelijk prachtig met mooie palmbomen in stralend wit zand. Tot slot is er de laatste paar dagen tijd om te duiken en snorkelen op Caye Caulker. Vanuit Caye Caulker reis je per ferry terug naar Belize-Stad op het vasteland, vanaf hier vlieg je terug naar huis.


Dag 1: aankomst in Guatemala-Stad, transfer naar je hotel in Antigua
Dag 2: vrije dag in Antigua
Dag 3: per shuttlebus naar Panajachel
Dag 4: vrije dag Panajachel
Dag 5: per chickenbus van Panajachel naar San Jorge la Laguna
Dag 6: per chickenbus terug naar Panajachel
Dag 7: per shuttlebus via Chichicastenango naar Antigua
Dag 8: per shuttlebus van Antigua naar Lanquin
Dag 9: bezoek aan bronnen bij Semuc Champey, overnachting in Lanquin
Dag 10: per shuttlebus naar Flores
Dag 11:  bezoek aan Tikal, overnachting in Flores
Dag 12: per lijnbus naar San Ignacio (Belize)
Dag 13: vrije dag in San Ignacio
Dag 14: per privé-transfer naar Placencia
Dag 15: vrije dag in Placencia
Dag 16: per vliegtuig via Belize-Stad naar Caye Caulker
Dag 17 & 18: vrije dagen Caye Caulker
Dag 19: op eigen gelegenheid per ferry naar Belize-Stad, vertrek Belize-Stad
Dag 20: aankomst

Prijs vanaf € 1509,- p.p.

Inbegrepen: transfer van het vliegveld naar het hotel, 17 hotelovernachtingen op basis van logies, 1 overnachting in zeer eenvoudige kamer bij een indianenfamilie, vervoer volgens programma per shuttlebus, diner op dag 5, ontbijt op dag 6, excursie naar Semuc Champey vanuit Lanquin, transfers Flores – Tikal – Flores, privé-transfer naar Placencia en vlucht Placencia – Belize Stad.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, retourticket per chickenbus (ca. € 0,50 per enkele reis), fooien bij familie in San Jorge de la Laguna (in de vorm van klein cadeautje), slaapzak, mineraalwater, vervoer per taxi, ferry van en naar Caye Caulker (ca. 10 usd p.p.), overige maaltijden, entreegelden Tikal (ca. 20 usd p.p.), overige fooien, persoonlijke uitgaven en excursies.

Tijdens deze rondreis verblijf je verschillende accommodaties, op de meeste plaatsen prima middenklasse hotels met eigen badkamer, zorgvuldig door onze lokale Nederlandse agent uitgezocht. Sommige hotels liggen in prachtige oude gebouwen die later zijn omgebouwd tot hotel, het kan variëren van een nachtje bij een lokale familie in de hooglanden tot een gezellig hotel aan het meer van Peten!

 

In een aantal plaatsen kun je kiezen tussen verschillende hotelcategorieën; af en toe een wat luxer verblijf of een bijzonder hotel verhoogt het reisplezier van de gehele reis! Onze landenspecialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

In Antiqua bijvoorbeeld, verblijf je twee nachten in een gezellig hotel in het centrum, tegen een toeslag is het ook mogelijk om in een extra sfeervol heritage-hotel te verblijven! Lees hier meer over de hotels in Antigua

 

In San Ignacio overnacht je in een sfeervol hotel op slechts enkele minuten lopen van het centrum van San Ignacio, een verzameling houten bungalows in een groene tuin met een zwembad, omringd door jungle. Ook hier is het mogelijk om hier te kiezen voor een hotel met wat extra comfort, lees hier meer over onze hotels in San Ignacio!

 

Tijdens je verblijf in Placencia slaap je in een gezellige, eenvoudige accommodatie aan de rand van het ‘laidback’ dorpje Placencia. In Caye Caulker verblijf je de laatste paar nachten van deze rondreis. Het hotel ligt direct aan zee,  net iets buiten de (relatieve) drukte van de hoofdstraat!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in Guatemala en  onze hotels in Belize.

 

Belize hotels: San IgnacioBelize hotels: Caulker, Tropical ParadiseGuatemala-Antigua-Don Rodrigo, kamer

Chichicastenango dagexcursie, vanuit Antigua of Panajachel

Prijs € 46,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala excursie, Chichicastenango

Elke donderdag en zondag wordt er een grote markt gehouden in het op 2.000 meter hoogte gelegen dorpje Chichicastenango, een must bij een bezoek aan Guatemala! (meer…)

Pacaya Vulkaan, vanuit Antigua

Prijs € 31,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala-antiqua-excursie Pacaya Vulkaan.

De Pacaya vulkaan is de populairste vulkaanklim in Guatemala en niet zonder reden. Het is een relatief makkelijke wandeling en het biedt de kans om een echte actieve vulkaan van dichtbij te zien. (meer…)

Meer van Atitlan, vanuit Panajachel

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
uatemala excursie, Meer van Atitlan

Bij deze halve dag-excursie bezoek je een van de mooiste meren ter wereld: het meer van Atitlan. Dit meer ligt op 1500 meter hoogte in de bergen en het helderblauwe water vormt een prachtige spiegel voor de op de achtergrond liggende vulkanen. (meer…)

Biotopo del Quetzal, vanuit Cobán

Prijs € 111,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala-excursie Biotopo del Quetzal

Bij deze halve dagexcursie vertrek je ’s morgen vroeg vanuit Cobán voor een bezoek aan het nevelwoud in de Biotopo del Quetzal. In dit prachtige groene woud leeft de zeldzame Quetzal, de vogel die ook de munteenheid van Guatemala een naam heeft gegeven. (meer…)

Tikal dagexcursie, vanuit Flores

Prijs € 21,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala excursie, Tikal, groep

Flores is een rustig dorp in het meer van Peten en is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes van Tikal, volgens velen het mooiste Mayaruïne-complex van Midden Amerika. (meer…)

Cave tubing bij Jaguar Paw, vanuit San Ignacio

Prijs € 155,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Belize-excursie San Ignacio Cave tubing

Een ongelooflijk avontuurlijke ervaring! Na een wandeling van 45 minuten door de jungle stap je met de grote rubberen band (‘tube’) de rivier in. (meer…)

Actun Tunichil Muknal, vanuit San Ignacio

Prijs € 155,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Belize-excursie Actun Tunichil Muknal

Dit is zonder twijfel de meest indrukwekkende excursie die je in Belize kunt doen! Je reist eerst naar het Tapir Mountain Nature Reserve. Hier wandel je in circa 45 minuten door diverse riviertjes naar de ingang van de grot. (meer…)

Tikal dagexcursie, vanuit San Ignacio

Prijs € 209,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala excursie naar Tikal

Tikal is volgens velen het mooiste Mayaruïne-complex van Midden Amerika. De tempels van Tikal liggen midden in de jungle waardoor je altijd wel een aantal tropische dieren tegen kunt komen. (meer…)

Dag 1: vertrek, aankomst in Guatemala-Stad, transfer naar je hotel in Antigua
Na aankomst op het vliegveld van Guatemala-Stad word je opgewacht door een chauffeur voor je transfer naar de gezellige stad Antigua. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je ’s middags nog wat ondernemen of meteen het gezellige centrum induiken. ’s Avonds kun je lekker eten in een van de vele restaurants, waarbij je keuze hebt uit ongeveer alle mogelijke smaken!

 

Dag 2: vrije dag in Antigua
Vandaag heb je de hele dag om Antigua te ontdekken. Deze schilderachtige oude hoofdstad van Guatemala is een van de mooiste steden in Midden-Amerika. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO! Antigua kun je het best te voet verkennen. Alles ligt dicht bij elkaar en lopend door de met kinderkopjes geplaveide straten voel je je in Antigua meteen thuis. Het merendeel van de stad is gerestaureerd en de prachtige gekleurde koloniale huizen en kerken roepen een bijzondere sfeer op. De stad ligt in een schitterende vallei, omringd door drie vulkanen.

 

Dag 3: per shuttlebus naar Panajachel
Vandaag reis je per shuttlebus naar Panajachel aan het indrukwekkende meer van Atitlan. Dit meer ligt op 1500 meter hoogte in de bergen en het helderblauwe water vormt een prachtig spiegel voor de op de achtergrond liggende vulkanen.

 

Dag 4: vrije dag Panajachel
Vandaag heb je een vrije dag in Panajachel. Geniet van al het moois om je heen en de gezellige sfeer in het dorp! Maak bijvoorbeeld een boottocht over het meer naar één van de twaalf indianendorpen (genoemd naar de 12 apostelen) die rond het meer liggen.

 

Dag 5: per chickenbus van Panajachel naar San Jorge la Laguna
Je wordt bij je hotel in Panajachel opgehaald en reist samen met deze begeleider (in ongeveer een kwartier) per chickenbus naar San Jorge la Laguna, een klein dorpje verderop. San Jorge la Laguna was een zeer spirituele plek voor de Maya’s en is daardoor nog steeds een bijzondere overnachtingsplaats.

 

Je wordt ondergebracht bij een lokale familie, ’s avonds kookt de vrouw des huizes een typisch Guatemalteekse maaltijd, een prima bodem voor een nachtje op het platteland.

 

Er is ook (gekookt) water aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook zelf een fles mineraalwater meenemen vanuit Panajachel. De kamers zijn erg eenvoudig, er zijn geen sanitaire voorzieningen, er zijn wel schone lakens maar misschien vind je het fijn om een eigen lakenzak mee te nemen. De familie kan een klein cadeautje vast waarderen, maar we vragen je om ze geen fooi in de vorm van geld te geven.

 

Dag 6: per chickenbus terug naar Panajachel
Na het ontbijt neem je afscheid van de familie en reis je weer per bus terug naar Panajachel.

 

Dag 7: per shuttlebus via Chichicastenango, naar Antigua
Na je laatste overnachting in ‘Pana’ reis je door naar het op 2000 meter hoogte gelegen Chichicastenango. ‘Chichi’ is een ‘must’ bij een bezoek aan Guatemala! De aparte manier waarop hier het Indiaanse geloof vermengd wordt met het katholicisme is zeer bijzonder.

 

Elke donderdag en zondag wordt een grote markt gehouden waarbij indianen uit de omliggende dorpen naar ‘Chichi’ komen om hun waren te verkopen. Er wordt veel gelachen en afdingen is hier een echte sport. Na deze bijzondere ervaring reis je per shuttlebus door naar Antigua waar je vanavond overnacht.

 

Dag 8: per shuttlebus van Antigua naar Lanquin
Vanuit Antigua reis je per shuttlebus in ca. 8 uur naar het plaatsje Lanquin in centraal Guatemala. Lanquin ligt in de regio ‘Alta Verapaz’, een van de mooiste en minst bezochte gebieden van Guatemala.

 

Dag 9: bezoek aan bronnen bij Semuc Champey, overnachting in Lanquin
Vandaag reis je per 4×4 naar een van de mooiste plekjes in Guatemala; Semuc Champey. Onderweg maak je een stop bij de grotten van Kanba. De echte avonturiers kunnen optioneel een tocht door de grotten maken, waarbij je (tot je kin!) door het water loopt met alleen een kaars als verlichting. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker relaxen bij het riviertje.

 

Vervolgens rijd je door naar Semuc Champey waar orchideeën, watervallen, grotten, kristalheldere waterbronnen en de beroemde 300 meter lange natuurlijke brug van kalksteen een grote indruk op je zullen maken. Je kunt hier een duik nemen in een van de kraakheldere meertjes, een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de dag word je weer teruggebracht naar je hotel in Lanquin.

 

Dag 10: per shuttlebus naar Flores
Je gaat vandaag per shuttlebus verder naar Flores in het noorden van het land (ca. 8 uur). Flores is een rustig dorp in het meer van Peten en is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes in de jungle van Tikal.

 

Dag 11: bezoek aan Tikal, overnachting in Flores
Vanuit je hotel in Flores reis je in ongeveer een uur (per transfer) naar Tikal. Deze in de jungle gelegen ruïnes zijn niet alleen de belangrijkste archeologische bezienswaardigheid van het land, ook heb je hier de mogelijkheid om door een prachtig stuk tropisch regenwoud te lopen.

 

Tikal is volgens velen het mooiste Maya- ruïnecomplex van Midden-Amerika. De tempels van Tikal liggen midden in de jungle waardoor je altijd wel een aantal tropische dieren tegen kunt komen; papegaaien, toekans, spinapen, neusberen en soms een tarantula…

 

Voor een ontmoeting met een jaguar zul je wat meer geluk moeten hebben. Het is een aanrader om ‘s morgens heel vroeg een van de hoge tempels te beklimmen en dan langzaam de zon te zien opkomen boven de benevelde jungle van het regenwoud. Het gekrijs van de papegaaien, de om je oren vliegende tucans en de prachtige uitzichten maken dit tot een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van de dag reis je weer terug naar je hotel in Flores. De eerste transfermogelijkheid is al om 5.00, de laatste transfer terug is om 17.00 (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Dag 12: per lijnbus naar San Ignacio (Belize)
Vandaag ga je per bus (ca. 3 uur) naar San Ignacio in Belize. Dit gemoedelijke dorpje is het bruisende centrum voor vele verschillende avontuurlijke activiteiten die je hier kunt doen. Ondanks de ligging midden in de jungle vind je hier vele bars en restaurant, dus je zult je zowel overdag als ‘s avonds hier niet vervelen!

 

Dag 13: vrije dag in San Ignacio
Op deze dag heb je tijd om, helemaal naar eigen inzicht, de omgeving van San Ignacio verkennen. Alles kan, niets moet. Wij bieden een aantal zeer avontuurlijke excursies aan! Zo kun je op de rivier kanoën of ‘tuben’ op een grote rubberen binnenband, langs glooiende heuvels met tropische begroeiing langs mysterieuze grotten waar je zo naar binnen kunt varen. Vlakbij het dorpje zelf liggen de Maya tempels van Xunantunich, om hier te komen moet je eerst met een ferry de rivier over.

 

Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van Xunantunich is ‘El Castillo’, een indrukwekkende tempel bovenop een heuvel met een prachtig uitzicht over de boomtoppen van de jungle. OutSight kan vanuit San Ignacio een avontuurlijke cave tubing excursie aanbieden en de Actun Tunichil Muknal (ATM) excursie, waarbij je al zwemmend en wandelend door grotten op zoek gaat naar Maya overblijfselen. Kijk hierboven in het tabblad excursies voor de mogelijkheden!

 

Dag 14: per privé-transfer naar Placencia
Per privé-transfer kom je aan in Placencia, deze plaats ligt aan het strand, werkelijk prachtig met mooie palmbomen in het stralend witte zand. Placencia is nog een chaotische verzameling van oude houten huizen in Caribische stijl, maar het is de bedoeling hier een toeristische bestemming van te maken. In de omgeving van Placencia, met name langs het lange strand ‘Maya Beach’ worden steeds meer grote, luxe resorts gebouwd. Voor onze reizigers boeken wij een leuk, sfeervolle klein familiehotel in het oude Placencia.

 

Dag 15: vrije dag in Placencia
Geniet van het mooie zandstrand, de wuivende palmen en het azuurblauwe water van de Caribean! Niets moet, maar als je zin hebt om iets meer te doen dan alleen maar luieren, zijn er voldoende mogelijkheden. Vanuit Placencia kun je een dagtrip maken naar een prachtig koraaleiland: ‘Laughing Bird Caye’, dat een World Heritage Site is.  Zie voor meer informatie het tabblad ‘excursies’ hierboven.

 

Dag 16: per vliegtuig via Belize-Stad naar Caye Caulker
Vandaag reis je per vliegtuigje naar Belize-Stad. Vanaf hier kun je zelf de ferry naar Caye Caulker nemen. Deze vlucht is een bijzondere ervaring, het kleine vliegtuigje gaat niet erg hoog, dus je hebt prachtig uitzicht op de kust van Belize! Na aankomst op Caye Caulker kun je naar je hotel lopen, maar als je wilt kun je een taxi nemen (golfkarretje).

 

Misschien kun je nog even een duik nemen in het water, en anders zijn er genoeg gezellig plekken om lekker te ontspannen. ’s Avonds wordt de muziek aangezet en kun je dansen en drinken tot in de kleine uurtjes als je dat wilt. Het eiland heeft geen echt strand, maar er zijn over pieren en plekjes onder palmbomen om heerlijk te relaxen met een biertje in een koele zeebries.

 

Dag 17 & 18: vrije dagen Caye Caulker
Geniet van de relaxte sfeer, de zon en het azuurblauwe water van de Cariben! Niets moet, maar als je zin hebt om iets meer te doen dan alleen maar luieren, zijn er voldoende mogelijkheden. Caye Caulker maakt onderdeel uit van het op één na grootste rif van de wereld: het Belize Barrière Rif. Dit rif bestaat uit een heleboel eilandjes waarvan enkele iets groter en bewoond zijn. Deze eilanden worden ter plaatse Cayes genoemd.

 

De meeste Cayes, zoals Caye Caulker, hebben weinig strand maar zijn wel paradijselijk en dus een heerlijke plek om te relaxen. De belangrijkste sporten op Caye Caulker zijn snorkelen en duiken, in de directe omgeving van het eiland zijn vele unieke plekjes te vinden. Ook voor ervaren duikers zijn er voldoende uitdagingen zoals bv. Hol Chan Area en de wereldberoemde Blue Hole, een van de meest beroemde duikplekken ter wereld!

 

Dag 19: op eigen gelegenheid per ferry naar Belize-Stad, vertrek uit Belize-Stad
De rondreis is jammer genoeg ten einde. Vandaag ga je op eigen gelegenheid per ferry naar Belize-Stad om per vliegtuig uit Belize Stad te vertrekken.

 

Dag 20: aankomst

Prijs vanaf € 1509,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 11 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider