headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoe werkt het in Guatemala & Belize?

De meeste OutSight reizigers bezoeken Guatemala en/of Belize in combinatie met Mexico. Je begint dan je reis met een vlucht naar Cancun in Mexico en reist per bus & boot door deze prachtige landen. Het is niet mogelijk dit met de auto te doen want je mag niet met een auto over de Mexicaanse grens.

 

Heb je Mexico al gezien, of wil je dit bewaren voor een andere keer, dan kun je ook meteen naar Guatemala-Stad vliegen. We raden je dan aan om na aankomst van je vlucht meteen door te reizen naar het gezellige stadje Antigua, want in de hoofdstad Guatemala-Stad is niet veel te zien. De meeste reizigers maken daarna een rondreis langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het hoogland, zoals Panajachel aan het meer van Atitlan en de indianenstad Chichicastenango.

 

Een belangrijk hoogtepunt van Guatemala is Tikal. Deze -midden in de jungle gelegen- ruïne is niet alleen de belangrijkste archeologische bezienswaardigheid van het land, ook heb je hier de mogelijkheid om door een prachtig stuk tropisch regenwoud te wandelen. De uitvalsbasis voor Tikal is Flores, een rustig dorp in het meer van Peten. De echte avonturiers reizen overigens niet in één keer door naar Flores, maar bezoeken onderweg naar Tikal ook Semuc Champey, waar orchideeën, watervallen, grotten en een 300 meter lange natuurlijke brug van kalksteen en kristalheldere waterbronnen een grote indruk op je zullen maken.

 

Na Tikal kun je dwars door de jungle verder reizen naar Belize. Voor je vervoer tussen de steden in Belize kun je gebruik maken van James Bus Line, een efficiënte maatschappij met eenvoudige bussen van het type Amerikaanse schoolbus. De kaartjes voor deze bus koop gemakkelijk zelf ter plaatse. Naast de bussen varen er natuurlijk veel boten in dit waterrijke land!

 

De ferry naar Caye Caulker en de boot van Punta Gorda naar Guatemala kunnen we niet van te voren boeken, deze regel je echter gemakkelijk zelf. In de Nederlandse reisinformatie die je ter plaatse van de lokale agent ontvangt staat duidelijk aangegeven hoe dit werkt. Daarnaast spreekt iedereen Engels in Belize, wel zo makkelijk.
Een echter aanrader zijn de binnenlandse vluchtenin Belize! Deze vluchten zijn relatief goedkoop en het uitzicht is (meestal) prachtig! De vliegtuigjes hoppen langs de kust van plaats naar plaats en zijn een stuk sneller en comfortabeler dan de bussen.

 

De Maya-route
De Maya-route is een route die belangrijke archeologische Maya sites met elkaar verbindt. Van het zuidelijke deel van Mexico via Guatemala en Belize naar Honduras. De bekendste Maya-sites zijn Chichen Itza, Uxmal, Tulum en Palenque in Mexico, Tikal in Guatemala en Copan in Honduras.

 

Alle in het reisaanbod vermelde prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen en bij boeking van min. 2 personen. Prijzen zijn exclusief hoogseizoentoeslagen (tenzij anders vermeld).

 

Alle informatie op onze website is onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Aan de informatie en de prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. 

Contact
close slider