headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd

Een reis door Guatemala en Belize is eigenlijk het hele jaar door mogelijk, maar de beste periode om te reizen is van november tot april, na de regentijd. Wie niet bang is voor een flinke regenbui kan natuurlijk ook in de natte tijd reizen: mei tot oktober. Vooral aan het eind van deze periode is het dan in de jungle extra groen. In de bergen kan het ’s avonds flink afkoelen, een warme trui is dan wel een aanrader!

 

In Belize is het het hele jaar door erg warm zowel overdag als ’s avonds. Van juni tot medio november kunnen aan de kust van Belize orkanen voorkomen, met de grootste kans in september en oktober. Tegenwoordig worden orkanen ruim van te voren aangekondigd, zodat er genoeg tijd is om voorzorgsmaatregelen te nemen.

 

Klimaat
Het regenseizoen in deze regio loopt ongeveer van mei tot oktober, de droge tijd van november tot april. Per jaar kan dit echter afwijken. Tijdens de regentijd kan er elke dag een bui vallen, meestal in de namiddag. De rest van de dag is het echter meestal zonnig en aangenaam. Belize heeft een subtropisch klimaat met een zeebriesje en warme temperaturen gedurende het hele jaar. De luchtvochtigheid is hoog, waardoor de warmte erg drukkend kan zijn.
Belize kent een droog seizoen en een regenseizoen.

 

Het droge seizoen loopt ongeveer van december tot mei, de regentijd van juni tot november; waarbij juni, juli en augustus de natste maanden zijn. Het officiële orkaanseizoen voor het Caribisch gebied loopt van juni tot november, in september tot en met oktober heb je de meeste kans op orkanen. De beste reistijd is van november tot en met mei. Voor wie het niet uitmaakt om in de natte tijd te reizen kan het van mei tot oktober ook aangenaam zijn en is het land mooi groen.

Reisvoorstel aanvragen
close slider