Complete rondreis inclusief de Jomson Trail

21-daagse rondreis door Nepal

Ongerept Nepal

Complete rondreis

Tijdens deze Complete Nepal rondreis van drie weken, waarbij je per privé-auto met chauffeur langs de hoogtepunten van Nepal reist, krijg je een goede indruk van alles wat Nepal te bieden heeft.

De rondreis begint met enkele dagen in Kathmandu, daarna bezoek je het middeleeuwse dorpje Bandipur. Na een paar dagen in het gezellige plaatsje Pokhara start je met de Jomson Trail trek. De Jomsom Trail is het derde en mooiste stuk van de Annapurna Circuit, ideaal als je de unieke sfeer van het Annapurna gebergte wilt proeven, maar niet te lange afstanden wilt lopen. De route volgt de Kali Gandaki Valley tussen de pieken van de Annapurna en de Dhaulagiri door, en eindigt noordelijk, op het droge, woestijnachtige Tibetaanse plateau.

Hier bezoek je ook de heilige tempel van Muktinath, het hoogstgelegen pelgrimsoord voor boeddhisten en Hindoes. De terugreis naar Pokhara wordt per vliegtuig afgelegd, een korte maar meestal prachtige mountainflight! Na terugkomst in Pokhara vertrek je met privé-auto naar Chitwan, waar je verblijft in een gezellige lodge en ter plaatse op zoek gaat naar neushoorns in het Chitwan Nationaal Park.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek uit Amsterdam

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Kathmandu, een vlucht van ongeveer 13 uur waarbij je de volgende dag aankomt. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 nacht
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Kathmandu

  Aankomst op het vliegveld van Kathmandu en transfer naar je hotel

  Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu word je opgewacht door onze lokale agent en naar je hotel gebracht.

  02
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 3
  Kathmandu

  Vrije dag

  Kom vandaag nog even bij van de lange vlucht of maak alvast kennis met de Nepalese cultuur. 

  03
  1 nacht
 • 4
  Bandipur

  Van Kathmandu naar Bandipur per privé-auto met chauffeur

  In Kathmandu word je opgehaald bij het hotel en reis je per privé-auto met chauffeur naar Bandipur, ongeveer halverwege de hoofdweg tussen Kathmandu en Pokhara. Bandipur was vroeger een belangrijke handelsplaats, maar nadat in de vorige eeuw de doorgaande ‘Kathmandu-Pokhara Highway’ niet langs Bandipur maar 8 km verderop werd aangelegd, verloor Bandipur haar belangrijke positie.

  Het dorpje raakte in de vergetelheid, tot in 1998 een nieuwe 8 km lange betrouwbare weg werd aangelegd waardoor Bandipur met Dumre aan de doorgaande weg werd verbonden. Sindsdien begint Bandipur steeds aantrekkelijker voor toeristen te worden, juist omdat het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan!

  De omgeving is prachtig, de sfeer is rustig en in Bandipur kun je van dichtbij het echte Newari leven ervaren. Het is nog niet heel toeristisch, er is amper gemotoriseerd verkeer en de mensen zijn er vriendelijk. In Bandipur verblijf je in een prachtig gerestaureerd gebouw in de authentieke Newari stijl. De kamer van je hotel in Bandipur is zeer sfeervol, en heeft geen eigen badkamer, je maakt gebruik van een gedeelde badkamer op de gang.

  04
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 5
  Pokhara

  Van Bandipur naar Pokhara per privé-auto met chauffeur

  Vandaag reis je in ca. 4 uur verder door per privé-auto naar Pokhara. Pokhara  is de uitvalsbasis voor een trekking door het Annapurna gebergte. Het stadje heeft een gezellige backpackers-sfeer met leuke hotels, veel bars en restaurantjes, kleine winkeltjes en een prachtige ligging aan het Phewa meer. ‘s Avonds kun je heerlijk eten in een van de vele restaurants, waarbij je keuze hebt uit ongeveer alle mogelijke smaken van de wereld!

  05
  1 nacht
  3 uur
 • 6
  Pokhara

  Vrije dag

  Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Er is veel keuze in de vele activiteiten die hier ter plaatse worden aangeboden. Maak een boottocht over het meer, wandel naar de top van Sarangkot en geniet van het uitzicht of maak een fietstocht in de omgeving. Ook kun je vanuit Pokhara paragliden of mountain-biken. Je kunt deze excursies en activiteiten het beste ter plaatse boeken, omdat ze soms afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en omdat het meestal veel goedkoper is dan vooraf!

  06
  1 nacht
 • 7
  Tikhedhunga

  Per bus van Pokhara naar Nayapul, start trek naar Tikhedhunga (op 1577 m.)

  In je hotel maak je eerst kennis met de gids en de dragers, en samen stappen jullie op de openbare bus naar Nayapul, een rit van ruim een uur. Vanuit Nayapul begint de trekking, eerst naar Birethanti op 1065 m hoogte,  een levendige bergplaatsje aan de Modi River. Vanaf hier loop je in zo’n 4 uur naar Tikhedhunga, door bamboebossen, langs watervallen en grazende koeien. Tikhedhunga is een rustige gemeenschap aan een rivier, met wat winkeltjes en een hele vriendelijke, nieuwsgierige lokale bevolking! Je slaapt hier vanavond in een lokaal teahouse.

  07
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 8
  Ghorepani

  Trekking, van Tikhedhunga naar Ghorepani (op 2850 m.)

  Na het ontbijt ga je weer op pad. Zorg dat je voldoende brandstof tot je genomen hebt, want vandaag wordt een echte klimdag! Eerst klim je naar Ulleri, een flinke plaats op 2070 m hoogte. Daarna gaat het pad iets minder steil omhoog, door eikenbossen en tussen de rododendrons wandel je naar Banthanti op 2250 meter, en daarna door naar Nangethanti op 2460 meter. Er is voldoende tijd om te stoppen wanneer je dat wilt en natuurlijk wil je foto’s maken van de lokale bevolking, de dorpjes en de prachtige besneeuwde bergtoppen die je in de verte ziet!

  Het laatste stuk klim je naar 2850 meter hoogte en kom je aan in Ghorepani, een gezellig dorpje met een echte internationale  ‘bergbeklimmers’-sfeer. Je kunt hier nog wat rondwandelen en bijvoorbeeld een drankje drinken met andere travellers uit ‘wie weet waarvandaan’? Maar maak het niet te laat, want morgen moet je vroeg opstaan! Je slaapt vanavond in een teahouse in Ghorepani.

  08
  1 nacht
 • 9
  Tatopani

  Ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani naar Tatopani (op 1180 m.)

  Vandaag word je heel vroeg gewekt en begin je nog in het donker aan de wandeling van een uur naar Poon Hill. Vanaf dit prachtige uitzichtpunt zie je de zon opkomen over de Himalaya. Hopelijk is het helder, want dan zie je de Mt. Dhaulagiri, Annapurna South, Fishtail en veel meer. Na dit prachtige moment waarbij je waarschijnlijk heel veel foto’s hebt genomen, ga je terug naar Ghorepani voor het ontbijt.

  Na het ontbijt gaat de trekking weer verder. Je maakt een lange afdaling van ongeveer 6 uur naar Tatopani. Hier kun je genieten van de warmwaterbronnen langs de rivier; Tatopani betekent warm water. Je overnacht hier in een eenvoudig teahouse.

  09
  1 nacht
 • 10
  Kalopani

  Trekking, door de Kali Gandaki kloof naar Kalopani (op 2560 m.)

  Na het ontbijt loop je door de vallei van de Kali Gandaki, volgens de locals de diepste  kloof ter wereld met links en rechts van je de reusachtige bergen Annapurna (8100 m.) en Dhaulagiri (7000 m.). Adembenemend! Vanuit hier klim je iets omhoog naar Dana en daarna door naar Rupse Chhahara (1550 m.) waar je tegen een reusachtige waterval aanloopt. Dit is de plek waar de Rupse rivier van enorme hoogte de Kali Gandaki instort.

  Je wisselt op dit stuk van oever door het oversteken van de rivier over een hangbrug! Na een korte klim passeer je Ghasa (2080 m.) en via Lete kom je dan aan in Kalopani (2560 m.). Hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen Dhaulagiri, Annapurna en de drie Nilgiri toppen. Deze dag loop je ongeveer 5 uur, vanavond slaap je in Kalopani in een teahouse.

  10
  1 nacht
 • 11
  Marpha

  Trekking, van Kalopani naar Marpha (op 2680 m.)

  Na het ontbijt loop je eerst een stuk langs de oostkant van de Kali Gandaki rivier naar Larjung, daarna door naar het authentieke Thakali plaatsje Tukuche, een oude rijke handelsplaats langs de oude zoutroute, iets wat je nog terug kunt zien aan de grote huizen met ruime binnenplaatsen. Na de lunch in Takuche loop je door naar Marpha, de appelhoofdstad van Nepal.

  Het woord Marpha stamt af van Mar (hardwerkend) en pha (mensen), dat komt goed van pas, want appels groeien hier rijkelijk. Het dorpje doet gemoedelijk aan; de stapels brandhout liggen op de daken en de ezels lopen vrolijk door de straten. Je overnacht in een teahouse, en de tocht vandaag duurt ongeveer 5 uur.

  11
  1 nacht
 • 12
  Kagbeni

  Trekking, van Marpha naar Kagbeni (op 2810 m.)

  Vandaag staat eerst Jomson op het programma. Jomson ligt op 2713 meter hoogte en is de hoofdstad van het Mustang district. Het is een levendig plaats met een vliegveld, banken, winkels en veel hotels. Van Jomsom loop je naar Ekley-bhatti en daar vandaan is het een uurtje lopen naar Kagbeni. Deze kleine plaats ligt op de splitsing van de Jhong Khola & the Kali Gandaki rivier. Je vind hier een oud klooster, waarvandaan je een goed uitzicht hebt op de omgeving. Geniet van de omgeving en maak mooie foto’s! Je slaapt in een teahouse. Aan het einde van deze dag heb je ongeveer 5 uur gelopen.

  12
  1 nacht
 • 12
  Muktinath

  Trekking, van Kagbeni naar Muktinath (op 3710 m.)

  Zorg voor een stevig ontbijt, want de dag begint met een steile klim naar de Jhong Khola vallei om daar het pad naar Muktinath te volgen. Na Khingar op 3200 meter klim je nog 300 meter omhoog tot aan Jarkot Village. Een gemoedelijke plaats met een aardige bevolking. Je herkent de plaats aan het rode klooster wat op de berg is gebouwd. De laatste klim van vandaag brengt je naar Muktinath. Hier kun je uitrusten van de 6 uur durende (klim-)tocht. Morgen heb je nog voldoende tijd om de plaats verder te verkennen, vanmiddag wil je waarschijnlijk uitrusten, wat eten en vanavond lekker slapen.

  13
  1 nacht
 • 14
  Jomsom

  In de ochtend bezoek klooster, ’s middags terug naar Jomsom (op 2715 m.)

  In de ochtend bezoek je het klooster van Muktinath. Het dorp is een belangrijk bedevaartsoord; je ziet Tibetaanse handelaren en Sadhus uit het zuiden van India. Volgens hen komen hier de 5 elementen samen waaruit het leven op aarde is opgebouwd; aarde, water, vuur, lucht en ether. In één van de tempels borrelt gas uit een ondergronds beekje, hierdoor brandt er een eeuwige vlam. Hier vinden de mensen heilzame energieën waardoor het een geliefde plek is om te mediteren. Wie weet maakt het bij jou ook wel iets los. Ga op in alles wat je ziet en voelt! In de middag ga je terug naar Jomsom, waar je overnacht in een teahouse.

  14
  1 nacht
 • 15
  Pokhara

  Vlucht naar Pokhara en transfer naar hotel

  Na een (meestal) prachtige vlucht van slechts 20 minuten land je in de ochtend in Pokhara. Je wordt van het vliegveld naar je hotel gebracht. Pokhara is een levendige stad, en na een aantal dagen in de bergen zul je blij zijn om weer een uitgebreide warme douche te kunnen nemen en misschien een lekker biertje op een gezellig terras?

  15
  1 nacht
  30 min
 • 16
  Chitwan

  Van Pokhara naar Chitwan per privé-auto met chauffeur

  Vandaag stap je weer in de auto en brengt de chauffeur je zuidwaarts naar het Chitwan National Park. Bij het Chitwan Nationaal Park verblijf je 2 nachten in een gezellig Resort aan de rand van het park. Je wordt opgewacht bij de brug over de rivier bij Chitrasali en naar de Jungle Safari Lodge gebracht. Je kunt ’s middags nog heerlijk relaxen in de tuin of op je balkon. Maar als je meteen avontuur wilt, kun je voor vandaag al een excursie boeken!

  16
  1 nacht
  4 uur
 • 17
  Chitwan

  Vrije dag

  We raden je aan om vroeg op te staan en het kleine stukje naar de rivier te lopen om te genieten van het prachtige ochtendlicht als de zon net op is. Wie weet zie je een olifant die zijn ochtendbad krijgt! Je hebt vandaag de hele dag vrij en je kunt helemaal zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt met een gids in een kano over de rivier varen, je kunt een wandeling door de jungle maken, en je kunt op zoek gaan naar de rhino!

  17
  1 nacht
 • 18
  Kathmandu

  Van Chitwan naar Kathmandu per privé-auto met chauffeur

  Vandaag heb je tijd voor een ontbijt met uitzicht op het groen, of een vroege ochtendwandeling. Na het ontbijt reis je per privé-auto met chauffeur terug naar Kathmandu.

  18
  1 nacht
  5 uur
 • 19
  Kathmandu

  Vrije dag

  Vandaag weer een hele dag om Kathmandu te ontdekken. Bezoek met een taxi bijvoorbeeld de tempels van Bodnath en Swayambunath en ga eens kijken naar de indrukwekkende crematieceremonies aan de heilige rivier in Pashupatinath.

  19
  1 nacht
 • 20
  Kathmandu

  Transfer naar het vliegveld en vertrek uit Kathmandu

  Indien je de tijd hebt kun je de ochtend gebruiken om één van de prachtige (overgebleven) tempels op het Durban plein te bezichtigen. Hierna word je naar het vliegveld van Kathmandu gebracht.

  20
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 21
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Vandaag kom je weer aan in Amsterdam

  21
  13 uur

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Hotelovernachtingen exclusief ontbijt; behalve in Bandipur en tijdens de trekking
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Henoemd vervoer per privé auto met chauffeur
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd
 • Trekking volgens programma, met gids
 • Permits

Locatie rondreis

Complete rondreis inclusief de Jomson Trail

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks