De Hoogtepunten van Yucatan

18-daagse reis langs de tempels & steden

Hoogtepunten van de Mundo Maya

Onze reis door Mexico

Tijdens deze rondreis bezoek je met de auto in bijna 3 weken de hoogtepunten van de Mundo Maya: je begint met enkele dagen in de gezellige badplaats Cancun, daarna begint de autorondreis en bezoek je de ruines van Chichén Itzá. Je verblijft in de koloniale stad Merida, verkent de smalle straatjes van Campeche, de oude jungletempels bij Palenque en je bezoekt de indianenmarkt bij San Cristobal de las Casas. Hier kun je een boottocht bij de Sumidero Canyon maken! Dan reis je verder naar Villahermosa en de grensstad Chetumal. Uiteindelijk kom je weer terug bij de kust en kun je enkele dagen heerlijk relaxen in de toeristische vakantieplaats Playa del Carmen, van waaruit je op de laatste dag terugrijdt naar de luchthaven voor je terugvlucht! Tijdens deze rondreis heb je de beschikking over je huurauto van dag 3 tot de allerlaatste dag, ook tijdens je strandverblijf. Je kunt dus ook de omgeving van Playa del Carmen nog verkennen, en dan zelf op de laatste dag naar de luchthaven rijden. Vrijheid, blijheid!

 • 1
  Cancun

  Aankomst Cancun & transfer naar hotel

  Je vliegt op Cancun, een vlucht van ongeveer 14 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

   

  01
  1 nacht
  14 uur
  Cancun
 • 2
  Cancun

  Vrije dag

  Verken vandaag het centrum van Cancun of neem een taxi of de bus naar de lange Kukulkan boulevard waar alle strandhotels zich bevinden. Geniet van de prachtig blauwe zee en het stralend witte strand.

  02
  1 nacht
 • 3
  Chichén Itzá

  Ophalen huurauto en vertrek naar Chichén Itzá

  In Cancun haal je de huurauto op en vertrek je richting Chichén Itzá (ca. 3 uur rijden). De bekendste ruïne is de Kukulcan piramide. Geniet vanmiddag van het fijne buitenzwembad bij je hotel, of wandel naar de Ik Kil cenote, een mooie, natuurlijke poel met watervallen.

  03
  1 nacht
  3 uur
 • 4
  Mérida

  Vertrek naar Mérida

  Een groot voordeel van overnachten bij Chichén Itza is dat je vanmorgen al vroeg richting de tempels kunt gaan, voordat de grote groepen toeristen aankomen. Het tempelcomplex van Chichén Itza was zo’n 1000 jaar geleden een belangrijke Mayastad. Het bekendste is de Kukulcan piramide, waar om de paar jaar bij een bepaalde zonnestand de schaduw van de trappen een kruipende slang uitbeeldt. Dit belangrijke tempelcomplex is helemaal gerestaureerd. Na je bezoek aan de ruïnes reis je door naar Mérida (ca. 1,5 uur rijden).

  Mérida staat bekend om de vele koloniale gebouwen en heeft een prettige en ontspannen sfeer! Wandel lekker rond (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa’) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

  04
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 6
  Campeche

  Vertrek naar Campeche via Uxmal

  Via Uxmal rijd je vandaag naar Campeche (ca. 5 uur rijden). Uxmal is een indrukwekkende Maya stad met de ‘Piramide van de Tovenaar’ en het ‘Gouverneurs Paleis’. Deze gebouwen staan bekend als de mooiste voorbeelden van de Maya bouwstijl Puuc. Hierna rijd je door naar Campeche, waar je zult overnachten.

  Deze stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten. Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ’s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Palenque

  Vertrek naar Palenque

  In ongeveer 5 uur reis je vandaag verder naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers sfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je lekker kunt bijkomen van de autorit.

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Palenque

  Vrije dag

  Een must is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide… Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Uitgekeken? Neem dan een frisse duik in het zwembad van je hotel!

  08
  1 nacht
 • 9
  San Cristobal de las Casas

  Vertrek naar San Cristobal de las Casas

  Je gaat vandaag het hoogland in! San Cristobal de las Casas ligt op 2120 meter en de temperatuur zal dalen als je omhoog rijdt. De mist die je (mogelijk) onderweg tegenkomt zorgt voor een fantastische magie en spiritualiteit. De afstand vanuit Palenque is klein maar doordat je door de bergen rijdt, ben je vandaag toch ongeveer 6 uur onderweg. Onderweg kun je stoppen bij de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul voor een frisse duik. Je kunt vandaag al lekker rondslenteren in het sfeervolle centrum van San Cristobal; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden.

  09
  1 nacht
  6 uur
 • 10
  San Cristobal de las Casas

  Vrije dag

  Wandel vandaag bijvoorbeeld naar de kleurrijke indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien! Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen. Als je zin hebt in een uitstapje, rij dan bijvoorbeeld naar enkele van de indiaanse dorpen in de omgeving.

  10
  1 nacht
 • 11
  Tuxtla Gutierrez

  Vertrek naar Tuxtla Gutierrez via de Canyon del Sumidero

  Vandaag rijd je via de Canyon del Sumidero naar Tuxtla Gutierrez. Een boottocht bij de Sumidero Canyon is echt een must! De Sumidero Canyon is een ravijn met wel 1000 meter hoge rotswanden die omhoog rijzen vanaf de rivier waar je doorheen vaart. Volgens de verhalen lieten de indianen zich liever van deze rotswanden vallen, dan dat zij zich zouden overgeven aan de Spanjaarden. Hierna rijd je door naar Tuxtla Gutierrez (ca. 2 uur rijden), een moderne stad die alweer zeker 1500 meter lager ligt dan San Cristobal de las Casas.

  11
  1 nacht
  2 uur
 • 12
  Villahermosa

  Vertrek naar Villahermosa

  Het is ongeveer 6 uur rijden noordwaarts naar Villahermosa. Villahermosa is een drukke, typisch Mexicaanse stad. Het hoogtepunt van Villahermosa is het beroemde La Venta park. In het La Venta park vind je de meters grote Olmeken koppen, indrukwekkend om te zien. Bovendien is het een fijn park om in te wandelen.

  12
  1 nacht
  6 uur
 • 13
  Chetumal

  Vertrek naar Chetumal

  De weg van naar Chetumal gaat door de laagvlakte van zuidelijk Yucatan. Dit is de langste rit van deze rondreis, je bent ongeveer 7 uur onderweg. Vertrek dus op tijd! Onderweg kun je eventueel Xpujil en Calakmul bezoeken, kleine Maya ruïnecomplexen in de jungle. Overnachting in hotel in Chetumal. Het is (tegen een toeslag) mogelijk in plaats van in Chetumal bij Xpujil te overnachten in het sfeervolle Chicanna EcoVillage Resort, een prima onderbreking op je terugreis naar de oostkust van Yucatan.

  13
  1 nacht
  7 uur
 • 14
  Playa del Carmen

  Vertrek naar Playa del Carmen

  Vandaag rijd je in ongeveer 5 uur naar Playa del Carmen. Playa del Carmen was ooit, 15 jaar geleden, een klein vissersplaatsje waar de boot naar Cozumel vertrok. Nu is het een toeristische vakantieplaats, die echter nog wel een gezellige, enigszins Mexicaanse sfeer uitademt.

  14
  1 nacht
  5 uur
 • 15
  Playa del Carmen

  Vrije dag

  Gebruik deze vrije dagen om lekker te relaxen. Playa del Carmen is een gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Het is een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren! Geniet van het levendige strand. Heb je toch nog zin om op pad te gaan? De kust is in deze omgeving prachtig en je kunt vanuit Playa del Carmen eenvoudig hele mooie trips maken!

  15
  1 nacht
 • 16
  Playa del Carmen

  Vrije dag

  Geniet van een heerlijke stranddag of maak een leuke trip in de omgeving.

  16
  1 nacht
 • 17
  Playa del Carmen

  Vertrek naar luchthaven Cancun, inleveren huurauto en terugvlucht

  Alweer de laatste dag van deze rondreis. Vandaag lever je de huurauto in op de luchthaven van Cancun en is deze mooie rondreis ten einde. Tijd om in te checken voor je internaionale vlucht naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  17
  1 nacht
 • 18
  Amsterdam

  Aankomst vlucht, einde rondreis

  Vandaag komt de vlucht vanuit Cancún aan in Amsterdam

  18
  1 nacht
  14 uur

Inclusief

 • 16 hotelovernachtingen op basis van logies
 • Transfer naar hotel in Cancun
 • 15 dagen autohuur categorie AB (Chevrolet Chevy) inclusief CDW LDW
 • Lokale taxen
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • WA verzekering
 • Praktische reisinformatie met tips voor onderweg
 • Een goede wegenkaart van Mexico

Locatie rondreis

De Hoogtepunten van Yucatan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks