headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Panajachel en het hoogland

Panajachel – Chichicastenango – Antigua

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Het gezellige dorpje Panajachel ligt aan het meer van Atitlan, op het hoogland van Guatemala. Door de indrukwekkende ligging en omgeving wordt het als één van de mooiste meren ter wereld gezien! Je kunt hier lekker rondwandelen of een boottocht maken op het meer. Hierna reis je door naar Chichicastenango, een stad op 2000 meter. Bezoek de grote markt, die iedere donderdag en zondag gehouden wordt. Deze dag komen indianen uit de omliggende dorpen naar ‘Chichi’ om hun waren te verkopen. Na deze bijzondere ervaring reis je weer terug naar Antigua, waar deze bouwsteen eindigt.


Dag 1: aankomst in Panajachel
Dag 2: vrije dag Panajachel
Dag 3: per shuttlebus via Chichicastenango naar Antigua, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 115 vanaf,- p.p. in standaard-hotel
Prijs vanaf € 155 vanaf,- p.p. in heritage-hotel

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen op basis van logies, vervoer volgens programma per shuttlebus
Niet inbegrepen: maaltijden, entreegelden, fooien, facultatieve excursies

 

Let op: minimaal 2 personen

 

Reiscode: GUM001

 

NB: deze bouwsteen kan alleen starten op dinsdag en vrijdag. De markt in Chichicastenango wordt namelijk gehouden op donderdag en zondag; de vertrekdagen van de shuttlebusjes naar Chichicastenango zijn afgestemd op de marktdagen!

 

De genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

Tijdens deze bouwsteen verblijf je twee nachten in een gezellig hotel in het centrum van Panajachel, aan het Lago de Atitlan. Tegen een toeslag is het ook mogelijk om in een extra sfeervol heritage-hotel te verblijven!

 

Lees hier meer over de hotels in Panajachel en eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Guatemala.

Chichicastenango dagexcursie, vanuit Antigua of Panajachel

Prijs € 46,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Guatemala excursie, Chichicastenango

Elke donderdag en zondag wordt er een grote markt gehouden in het op 2.000 meter hoogte gelegen dorpje Chichicastenango, een must bij een bezoek aan Guatemala! (meer…)

Meer van Atitlan, vanuit Panajachel

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
uatemala excursie, Meer van Atitlan

Bij deze halve dag-excursie bezoek je een van de mooiste meren ter wereld: het meer van Atitlan. Dit meer ligt op 1500 meter hoogte in de bergen en het helderblauwe water vormt een prachtige spiegel voor de op de achtergrond liggende vulkanen. (meer…)

Dag 1: aankomst in Panajachel
Vandaag kom je aan in Panajachel aan het indrukwekkende meer van Atitlan. Dit meer ligt op 1500 meter hoogte in de bergen en het helderblauwe water vormt een prachtig spiegel voor de op de achtergrond liggende vulkanen.

 

Dag 2: vrije dag Panajachel
Vandaag heb je een vrije dag in Panajachel. Geniet van al het moois om je heen! Maak bijvoorbeeld een boottocht over het meer naar één van de twaalf indianendorpen (genoemd naar de 12 apostelen) die rond het meer liggen.

 

Dag 3: per shuttlebus via Chichicastenango naar Antigua, einde bouwsteen
Na twee overnachtingen in ‘Pana’ reis je door naar het op 2000 meter hoogte gelegen Chichicastenango. ‘Chichi’ is een ‘must’ bij een bezoek aan Guatemala! De aparte manier waarop hier het Indiaanse geloof vermengd wordt met het katholicisme is zeer bijzonder. Elke donderdag en zondag wordt hier een grote markt gehouden waarbij indianen uit de omliggende dorpen naar ‘Chichi’ komen om hun waren te verkopen. Er wordt veel gelachen en afdingen is hier een echte sport. Na deze bijzondere ervaring reis je per shuttlebus naar Antigua, waar deze bouwsteen eindigt.

 

Vind je het leuk om tijdens dit blok bij een echte indianenfamilie te overnachten? Dan kun je onze bouwsteen bij de Guatemalteken thuis  invoegen in deze bouwsteen. Je reist dan op dag 2 per ‘chickenbus’ naar een klein dorpje waar je een nacht bij de Indianenfamilie thuis verblijft, daarna reis je weer terug naar Panajachel. Wil je hierna nog meer zien van Guatemala? De bouwsteen via Coban naar de jungle van Tikal sluit prima aan op deze bouwsteen. Je reist dan vanuit Antigua via Coban (bij Semuc Champey) naar Flores in het noorden van Guatemala.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider