headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Lamanai: mysterieuze ruines in de jungle

Lamanai

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Lamanai ligt in het noorden van Belize, niet ver van de grens met Mexico. In de omgeving van de lodge vind je dichtbegroeide jungle en mangrovebossen. De ruïnes van Lamanai liggen nog deels onder de tropische begroeiing, waardoor het complex een bijzondere, mysterieuze sfeer heeft. In de jungle leven brulapen, prachtige toekans en kleine, kleurrijke kikkertjes. In de rivieren leven krokodillen, die je ziet luieren op de zandbanken langs de waterkant. Waar nu de ruines van Lamanai liggen, was vroeger een zeer grote en florerende Maya nederzetting. De ruïnes liggen prachtig aan de New River Lagoon en als je op de hoogste van de 4 grote tempels klimt, heb je een prachtig uitzicht over de jungle en de lagune.


Dag 1: transfer van internationale vliegveld Belize-Stad (of Orange Walk) naar Lamanai Outpost Lodge, excursie
Dag 2: twee excursies naar keuze
Dag 3: excursie naar keuze, naar Orange Walk, transfer naar internationale vliegveld, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 695 vanaf,- p.p. bij 3 dagen
Prijs vanaf € 949 vanaf,- p.p. bij 4 dagen

Inbegrepen: transfer van internationale vliegveld Belize Stad naar Orange Walk (45 min) en v.v,  vervoer per speedboot van de pier bij Orange Walk naar Lamanai (60 min) en v.v., 2 (of 3) overnachtingen in lodge (Superior Garden View kamer), maaltijden, gratis koffie en thee, 4 (bij 3 dagen) of 6 (bij 4 dagen) excursies in de omgeving van de Lodge

 

Niet inbegrepen: overige drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: BZJ010

 

Vervoer: Bij deze bouwsteen is een transfer vanaf de internationale luchthaven van Belize Stad inbegrepen. Je wordt dan per auto opgehaald en naar de ‘dock’ bij Orange Walk gebracht, hier vertrekt de boot van de Lodge. Deze boten vertrekken drie keer per dag (’s morgens vroeg, begin middag en einde middag). Het is dan nog ruim een uur varen over de New River naar de Lodge! Als je vanuit Chetumal komt, kun je op eigen gelegenheid per bus naar Orange Walk reizen, en daar naar het vertrekpunt van de boot lopen.

 

Belize-Lamanai, uitzichtDe Lamanai Outpost Lodge is een luxe lodge gebouwd op de oever van de New River, vlakbij de ruïnes van Belize-Lamanai, cabanaLamanai, aan de lagune. De lodge bestaat uit een hoofdgebouw met receptie, lounge, restaurant en winkel en de kamers in houten chalets, verspreid op een heuvel, allen met uitzicht over de lagune.

 

 

Belize-Lamanai, kamerDe kamers zijn helemaal van donker hout, ruim en comfortabel ingericht met twee grote bedden, zitje, badkamer en eigen veranda met hangmatten. Er is een koelkast in de kamer en er zijn heerlijk grote handdoeken.

Belize-Lamanai, restaurant
In het restaurant kun je gratis thee en koffie drinken en er is internet. Het restaurant biedt drie maaltijden per dag, waarbij je ’s avonds voor het hoofdgerecht een keuze uit twee maaltijden hebt. De lodge biedt verder de mogelijkheid om diverse excursies in de omgeving te maken, waarvan de meeste inclusief in de prijs zijn.

 

Lees eventueel ook de algemene informatie over onze hotels in Guatemala en Belize.

Dag 1: transfer per auto en boot van internationaal vliegveld Belize-Stad naar Lamanai Outpost Lodge, aankomst, excursie naar keuze  
Je wordt opgehaald op het internationale vliegveld van Belize-Stad en per auto in ca. 45 minuten naar de pier bij Orange Walk gebracht. De lodge is te bereiken door per speedboot een prachtige tocht van meer dan een uur over de New River door de jungle te maken. Onderweg maak je misschien al kennis met de bewoners van deze rivier: krokodillen die liggen te luieren op de zandbanken langs de rivier.

 

Na aankomst bij de lodge staat het personeel op de steiger met een verfrissende handdoek & een drankje  te wachten! In de middag kun je nog een excursie maken, bijvoorbeeld een boottocht over de rivier. Tijdens je verblijf in de lodge zijn alle maaltijden inbegrepen, en kun je kiezen uit de verschillende excursies, die ook zijn inbegrepen bij de prijs. Er is onder andere een ‘early morning’ kanotocht, een wandeling naar de Maya ruines, aan het einde van de middag de ‘Sunset Cocktail Cruise’, of, als je niet bang bent in het donker, een nachtwandeling door de jungle! 

 

Dag 2: twee excursies naar keuze
Vroeg in de ochtend kun je bijvoorbeeld een excursie maken naar het tempelcomplex van Lamanai. In de jungle leven brulapen, prachtige toekans en kleine, kleurrijke kikkertjes. Waar nu de ruïnes van Lamanai liggen, was vroeger een zeer grote en florerende Maya nederzetting. De Mayas bouwden prachtige tempels, waren geheel zelfvoorzienend en er schijnen hier meer dan 50.000 mensen te hebben gewoond. Volgens de verhalen zijn ze niet eens verdreven door de Spanjaarden, maar zijn het de ziektes geweest die de Spanjaarden meenamen, waaraan deze grote Maya nederzetting uiteindelijk is bezweken. De ruïnes liggen prachtig aan de New River Lagoon en als je op de hoogste van de 4 grote tempels klimt, heb je een prachtig uitzicht over de jungle en de lagune.

 

Dag 3: excursie naar keuze, vertrek per boot naar Orange Walk, transfer naar internationaal vliegveld Belize-Stad, einde bouwsteen
In de ochtend kun je nog een excursie maken in de prachtige omgeving van de lodge. Hierna is het tijd om weer in de boot te stappen. Je vaart weer terug over de rivier naar Orange Walk, waar de auto staat te wachten voor de transfer naar Belize-Stad. Vanaf hier kun je de reis verder vervolgen, er zijn genoeg mogelijkheden! Je kunt per ferry naar Caye Caulker reizen voor een relaxed verblijf op dit tropische koraaleiland. Of je kunt per privé-auto met chauffeur naar de jungle van San Ignacio of naar het zuiden van Belize reizen. Geef je wensen door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we maken van je wensen altijd graag een passend reisvoorstel op maat!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider